Onze historie komt van origine uit de communicatie-industrie maar vandaag de dag is techniek bij U-lab minstens zo belangrijk. Kijkende naar de personele bezetting dan heeft techniek zelfs een forse overhand. Alles wat we maken wordt door ons eigen (Nederlandse) team gemaakt. Interne kennisontwikkeling, duidelijke techniekkeuzes en specialisatie zorgen ervoor dat we louter premium projecten afleveren.

Wat we doen

Strategie, concept en innovatie

Een unieke positionering, een steengoede contentstrategie of een bijzonder interactie concept. Wij werken dagelijks hard aan ideeën die aansluiten bij jouw wensen én die van de eindgebruiker.

Branding en visual identity

Wat maakt jouw merk uniek, en hoe onder-scheidt het zich van anderen. Offline én online. U-lab helpt bedrijven en organisaties hun identiteit goed uit te dragen en hun verhaal afwijkend te communiceren.

Digital design en software development

Vorm en functie zijn bij U-lab onlosmakelijk met elkaar verbonden. Onze developers creëren zo maatwerk websites en applicaties waar vorm, interactie en techniek samen zorgen voor de beste user experience.

E-commerce

Een webwinkel moet verkopen. Punt. Maar zonder goed plan blijft de concurrentie moordend. Wij helpen je o.a. met een intuïtieve shopflow, slimme zoektechnologie en technische koppelingen (CRM / ERP).

Proces- en projectmanagement

Een succesvol project staat of valt met de juiste werkwijze. In kleine multidisciplinaire teams werken we op een manier die zo kenmerkend is voor U-lab: pragmatisch, proactief, kostenbewust en efficiënt.

Support en optimalisatie

We weten wat we doen en wat we doen, doen we goed. Maar ook na oplevering kun je bij ons rekenen op advies, updates, support, hosting, monitoring en onderhoud van je webapplicatie of mobiele app.

  • Software development
  • Integraties en koppelingen
  • Mobiele apps
  • Software (re)design
  • Artificiële Intelligentie (AI)
  • Websites en webshops

Software development

Was ooit de website het hoofdproduct van U-lab, de laatste jaren heeft hier een enorme verschuiving plaatsgevonden. Complexe, vaak technische geavanceerde en omvangrijke platformen, al dan niet gecombineerd met platformen, CRM, reserveringen, e-commerce of work flows, hebben de overhand gekregen in wat we dagelijks doen. Optioneel aangevuld met of geïntegreerd in een website.

Integraties en koppelingen

In aansluiting op voorgaande item is de wereld van koppelingen en daarmee integratie dagelijkse kost bij U-lab. Centrale data die binnen verschillende automatiseringsomgevingen (her)gebruikt wordt, levert zowel voor de afzender als de gebruiker vaak enorme voordelen op: kosten/tijdsbesparing, eenheid, verrijking van basisdata, gemak en ga zo nog maar even door.

Mobiele apps

We zeggen wel eens "dichterbij dan de broekzak van je gebruiker kun je niet komen". Of het nu Apple of Android, smartphone of tablet is; we hebben een meer dan rijke ervaring met het maken van mobiele apps. Vaak als verlengstuk van een platform met een directe functionele of doelgroepgerichte 'broekzak'-oplossing.

Software (re)design

Laten we maar direct zijn. Er is veel software in de wereld en het overgrote deel hiervan is ronduit lelijk in zijn uitvoering en onhandig in het gebruik. Als je dan voluit Usability-Laboratory heet, heb je hier een mening maar vooral een oplossing voor. Mooie, plezierige, functionele en UX georiënteerde (interactie) design oplossingen waar gebruikers een beetje blijer van worden.

homeDNA Mobilock PromisGolflabMichels

Artificiële Intelligentie (AI)

In een wereld waar steeds meer technologische puzzelstukjes bij elkaar komen begint AI een serieuze plek in te nemen. Niet voor niets dat dit domein intussen door ons omarmt is. Wij ontvingen recent ook een serieuze subsidie om een door ons bedachte e-commerce gerelateerde AI oplossing een 'boost' te geven, zodat deze binnen onze webshop omgeving door meerdere klanten gebruikt kan gaan worden. To be continued...

Websites en webshops

Websites kun je overal laten maken. U-lab websites alleen bij U-lab. Alle ingrediënten in deze sectie inclusief. Sommige als extra, de meeste standaard, maar altijd premium van karakter.

Hoe we het doen

Samen sterk

U-lab staat voor usability laboratory, en dat kun je merken. We komen graag tot de kern. Het geeft de vrijheid om ons volledig te richten op innovatie, interactie en gebruikerservaring. Onze multidisciplinaire teams bedenken en bouwen (maatwerk)oplossingen waarin jouw klant een centrale rol speelt. Dat doen we overigens bij voorkeur samen, want samen maak je tenslotte het beste werk.

Techniek centraal

Onze designers en developers werken als echte DevOps. Dit houdt in het kort in dat de verantwoordelijkheid vanaf de start van de bouw tot en met de oplevering en het onderhoud van de applicatie bij hetzelfde team blijft. Dit zorgt voor een grotere verantwoordelijkheid, een beter product en een snellere doorlooptijd.

Kwaliteit voorop

Naast het ontwikkelen van een passend concept en de technische realisatie, kenmerkt het voeren van de totale regie onze manier van werken. Daarom kun je bij ons ook terecht voor het regisseren van bedrijfsfilms, reclame, portret en productfotografie, social content, (web)teksten en nog veel meer!

Geïnteresseerd?

Wil je meer van ons weten, neem dan contact op met Bart Jansen (bart.jansen@u-lab.nl). Bellen kan ook: 010 244 33 33.
Privacy Policy