Mobilock

  • Strategie, concept en innovatie
  • Branding en visual identity
  • Digital design en software development
  • Proces- en projectmanagement
MobilockU-Lab monitor
Met onze smartphone doen we inmiddels van alles: we snappen, chatten, swipen, daten en eten. Maar ook het openen van je fietsslot kan tegenwoordig met één druk op de knop. Want door de nieuwe mogelijkheden van de smartphone te combineren met 'ouderwetse' degelijkheid is Mobilock ontstaan. Een ijzersterke combinatie van hard staal en moderne techniek. Aan ons de taak om dit unieke fietsdeelsysteem in Nederland te introduceren.
Mobilock mobile app
Mobilock mobile app
Mobilock huisstijlMobilock huisstijl
Mobilock is een veiligheidsslot, geschikt voor grote steden. De fiets wordt niet geopend met een sleutel, maar met je smartphone via een app met bluetooth-connectie.
MobilockU-Lab laptop
MobilockU-Lab laptop
MobilockU-Lab laptop
U-Lab ontwikkelde een app met een super simpele bediening; naast de mogelijkheid om 24/7 een fiets te reserveren met je persoonlijke log in, kun je met de app het slot eenvoudig openen en sluiten. Na het kiezen van de gewenste vertrektijd verschijnt er een overzicht van de beschikbare fietsen op de verschillende locaties. Naast de app heeft U-Lab een platform ontwikkeld, een database, waarin bedrijven zich kunnen inschrijven. Hiermee kunnen bijvoorbeeld werkgevers hun werknemers rechten toekennen om fietsen te gebruiken. Maar het systeem is ook bedoeld om gebruikt te worden door bijvoorbeeld fietsverhuurbedrijven, hotels en gemeentes.
Mobilock foto's
MobilockU-Lab monitor
MobilockU-Lab monitor
MobilockU-Lab monitor
Eigenlijk komt het zelden voor; een internetbureau dat naast de technische architectuur ook zelf het merk, de identiteit en het concept mag bedenken. Maar het gebeurde. Zo ontwikkelde wij voor dit moderne vervolg op het witte fietsenplan een positionering en beeldtaal die helder, krachtig en toegankelijk is.
Mobilock mobile
Mobilock mobile
Dankzij het gebruik van LORA-technologie van KPN is Mobilock het eerste fietsslot ter wereld dat verbonden is met het Internet of Things (IOT).
MobilockU-Lab laptop
MobilockU-Lab laptop
Inmiddels worden ze bij Mobilock bedolven onder de aanvragen van fietsverhuurders, bedrijven, bungalowparken, hotels en andere ondernemers uit de toeristenindustrie. De door ons bedachte te pay-off hardware, software everywhere blijkt dus geen loze belofte te zijn.
Mobilock mobile
Mobilock huisstijl
Mobilock foto'sMobilock foto'sMobilock foto'sMobilock foto's
Contact

Geïnteresseerd?

Kom eens langs voor een inspirerend gesprek of neem vrijblijvend contact op.

Misschien laterContact
Privacy Policy